Biologische Woudhoning: Een Bondgenoot voor Onze Gezondheid
De keuze van honingsoort is altijd subjectief en belangrijk voor honingliefhebbers. De smaak of textuur van de honing is vaak een doorslaggevende factor, maar we mogen nooit de heilzame eigenschappen vergeten — want het uiteindelijke doel is het versterken van ons lichaam.
Een honingsoort die een waardevolle bondgenoot kan zijn voor onze gezondheid, is de biologische woudhoning.
Biologische woudhoning is honingdauw die door bijen wordt verzameld uit wilde bosbomen. Het is een smakelijke honing die in de zomer wordt geoogst op een hoogte van 800 meter, afkomstig van een variëteit aan bomen zoals wilde kastanjes, beuken, eiken, dennen en acacia’s, evenals een enorme variëteit aan zeldzame planten en wilde kruiden zoals munt, oregano, bergthee, throubi, klaver en meer. Dit alles vormt een uitzonderlijke omgeving voor de productie van deze unieke honing. De biologische woudhoning is altijd zeer donker, bijna zwart, en vloeibaar van structuur. Na kristallisatie krijgt het een mooie bruine kleur.
Deze honing heeft tal van eigenschappen die het tot een van de meest waardevolle bondgenoten voor onze gezondheid maken:
- Rijk aan mineralen en sporenelementen zoals kalium, magnesium, ijzer, fosfor en natrium — het versterkt het lichaam
- Bevat vitaminen en antioxidanten die een beschermende werking hebben
- Verzacht en helpt bij keelpijn, maagproblemen en griep
- Wordt beschouwd als voeding met hoge voedingswaarde dankzij enzymen die de stofwisseling en de werking van vitale organen ondersteunen
- Een van de meest antioxidantrijke honingsoorten
- Helpt het risico op hart- en ademhalingsziekten te verminderen
- Werkt ondersteunend tegen infectieziekten
De verdediging van het immuunsysteem is van groot belang voor het menselijk lichaam, en biologische woudhoning zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen. Het bevat vitamine C en B6, evenals mineralen zoals magnesium, fosfor, natrium, calcium, kalium, zink en ijzer. Het heeft ook een hoog gehalte aan sucrose en fructose — beide uitstekende voedingsbronnen.
Misschien wordt het tijd om het dagelijks in onze voeding op te nemen?